BTS

BTS és un grup de K-POP que sol utilitzar les seues cançons i lletres per a enviar missatges positius a tots els públics que els escolten. La seua fama ha crescut a gran escala i està provocant renou en una gran part de la societat.

Per Yairen Rodríguez

El grup  de cantants sud-coreans BTS, “Bangtan Sonyeondan” ( 방탄소년단 ), va debutar el 2013 amb la seva primera cançó No Habite Dream registrada per l’empresa Big Hit que llavors es trobava fallida. Cal destacar en primer lloc, que els seus començaments no van ser els millors. Des del minut zero sabien que no era tasca fàcil tirar avant amb una discogràfica en fallida però, així i tot, van llançar el seu primer disc anomenat Dark & Wild.

El grup el componen set integrants : el major Kim Seokjin ( Jin ) , Min Yoongi ( Suga ) , Jung Hoseok ( J-Hope ) , Kim Namjoon ( RM ) , Park Jimin ( Jimin ) , Kim Taehyung ( V ) i el més xicotet Jeon Jungkook ( JK ). El líder és RM, però també ressalta la línia de ball, formada per J-Hope , Jimin i JK; juntament amb el coreògraf, ells tres dissenyen les coreografies. D’altra banda,J-Hope, RM i Suga, són també els tres rapers, i la resta dels components serien la línia vocal.

Aquests set xics vénen d’una família pobra. Suga, per exemple, amb només 13 anys havia de treballar molt dur per a comprar-li medicaments a la seua àvia. Tanmateix, no podia pagar-se el transport públic perquè el poc salari no li donava per a les dues coses. Per acabar-ho d’adobar, els seus pares el van fer fora de casa perquè no acceptaven que fóra raper. Jin, en canvi, econòmicament mai ha estat malament, ja que el seu pare és un dels CEO de Samsung. El seu problema ve que des de sempre ha volgut ser actor, però els seus progenitors no li ho permetien perquè volien que seguira els passos del pare. Així i tot, Jin no es va rendir i ha aconseguit ser part d’aquest grup.

La producció musical de BTS és molt extensa, amb un total de 68 àlbums dels quals els de la línia LY (Love Yourself) són els més famosos i consten de dues eres Love Yourself i Love Myself. Pel que fa a les seues cançons, aquestes en la seua majoria emeten un missatge d’ajuda a tots aqueixos adolescents que se senten malament amb ells mateixos. Les seues cançons parlen de com cal estimar-se a un mateix sense importar com ens veiem, ja que som especials d’una manera o una altra.

Cal dir que també parlen de com ells mateix han utilitzat les seues pròpies lletres per a estimar-se a ells mateixos, ja que, com qualsevol altra persona els components de BTS tenen inseguretats. Amb tot, no deixen de demostrar-li a cada adolescent que els escolta què la vida és tan única i especial què cal aprendre què ser diferent ens fa millor persona.

Personalment, sense anar més lluny, crec que BTS va entrar a la meua vida per a ajudar-me psicològicament, i gràcies a ells he fet amics i amigues de moltes parts del món. D’altra banda, em van demostrar que un home amb maquillatge i amb robes de colors pastels no és menys home. Em van ensenyar a acceptar la societat sense importar la seua raça, color de pell, religió o orientació sexual .

Cal destacar que el seu fandom anomenat ARMY és molt fort, tant, que li han tombat comptes de xarxes socials a molts famosos que es van ficar amb ells. En definitiva, els fans no permeten cap mostra d’atac perquè va haver-hi un integrant d’un altre grup que era estimat per tots i que es va suïcidar perquè ho estava passant malament.

Finalment, com tots els artistes, ells tenen concerts en diferents parts del món (Europa i Amèrica del Nord) on assisteixen tantes persones que la majoria es queda sense entrades i els toca quedar-se fora del recinte. En aquesta quarantena van fer diversos concerts online i el nombre de persones que els va veure va ser tan gran que hagueren omplit tres estadis.

Cal  afegir que, en no ser els únics en aquesta indústria, tenen molta competència. Hi són molts conjunts d’aquest gènere, però al meu entendre si ells són els més famosos és perquè són els millors. Un dels seus rivals és BP, que està format per xiques que solen copiar el ritme de les cançons a molts grups, però al seu últim disc van tindre moltes crítiques, ja que el vídeo clip era molt semblant al de BTS.

En conclusió, BTS és un grup que ha passat per moltes coses, així i tot es manté al peu de canó  i com a membre de l’ARMY no dubtaria a defensar-los perquè, com diu Kim Namjoon “La vida és més bella sabent que hem pres un préstec de la mort”.

Comparte la noticia en tus redes
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Un comentario en “ BTS

 • el 20/12/2020 a las 11:26 pm
  Permalink

  Increíble Yairen, realmente admirable lo que has hecho, aún sabiendo como es la gente del instituto con las personas como tú y yo (fans de bts), te has atrevido a escribir un apartado sobre ellos, enhorabuena.
  Más apartados relacionados con ellos por favor.

  Att: Tú noona😉

  Respuesta

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.