Vida i recorregut musical del “Rei del Pop”

Michael Jackson, cantant d’èxit extraordinari en la dècada dels 80 ́i 90 ́sempre serà una figura indiscutible en el gènere Rock i sobretot, en el Pop.

Per Rubén Alba.

El cantant Michael Joseph Jackson, més conegut com a Michael Jackson, fou una figura única i irrepetible en la música nord-americana de finals del segle XX.

Reconegut fonamentalment com «el rei del Pop», el seu estil era molt divers. Tant ho era que incloïa el rock o, fins i tot, la música disco. Però el que més impactava era ell mateix, no sols per les composicions sino més bé per les actuacions als escenaris, ballant alhora que cantava.

Abans d’actuar en solitari, però, fou membre del grup anomenat “The Jackson 5” o “The Jackson Brothers”, grup en actiu des del 1968 fins al 1975, però fou a l’inici dels 70 quan van aconseguir la fama. Els integrants de la banda n’eren cinc germans: Jackie, Tito, Jermaine, Marlon i, òbviament, Michael Jackson.

El grup va ser fundat pels tres primers: Jackie, Tito i Jermaine, juntament amb uns amics. Un any més tard, Michael i Marlon s’hi varen incorporar, per passar a formar una banda de germans. Tots cinc varen crear el seus quatre primers àlbums senzills: “I want you back”, “ABC”, “The love you save”i “I ́ll be there”.

Quant a Michael Jackson, ell era el 8é fill de la família Jackson. No tenia, però, una bona relació amb el pare, que el maltractava, la qual cosa va acabar provocant-li un trauma; Potser aquest motiu fos la causa de l’atracció que tenia pels xiquets, amb les consegüents acusacions de pederàstia.

Michael Jackson es va separar de la banda dels “Jackson5” el 1972. Tot seguit començà a enregistrar els primers àlbums en solitari i així, el 1973, publicà “Music and Me”. A la dècada dels 70 ́ van ser un total de cinc àlbums, tot i que no van ser molt exitosos, raó per la qual Michael es va retirar durant dos anys de la música. Ja el 1981, malgrat tot, es va replantejar tornar a la música.

La singularitat de Michael Jackson era que mentre cantava desenvolupava uns balls d’allò més cridaners. Eixa n’era la seua passió, ballar, més encara perquè mai no havia acudit a cap acadèmia de ball. És aleshores quan va inventar un pas de ball, anomenat “Moonwalk”, que avui dia a moltes persones els continua resultant molt complicat i difícil de fer.

El 1982 va publicar un dels àlbums més famosos, “Thriller“. Aquell mateix any va fer cançons junt amb el compositor John Williams, per a la pel·lícula «E.T.». L’any següent, el 1983, va gravar un disc no massa conegut, amb el títol “Super Hits”. Fou, però, el 1987 quan es publicà l’àlbum més famós junt a “Thriller“, que portava com a títol “Bad”.


Author: Drew H. Cohen. Source: Wikipedia

Entre el 1982 i el 1988 va treure les cançons “Beat it”, “Billie Jean” i “Man in the Mirror”, composicions que van competir amb les del grup «Queen» per assolir el número 1 a les llistes dels Estats Units d’Amèrica.

Michael Jackson no va deixar de publicar cançons i àlbums; Fou tanta la fama a la dècada dels 80 ́ i 90 ́que es va presentar per a ballar i cantar cançons seues a la “Super Bowl” de 1993, on va aconseguir una actuació memorable. Amb els honoraris que var recapta, es va fer construir un ranxo anomenat “Neverland”, on Jackson va traslladar la seua residència. Ell mateix va decidir posar-li aquell nom perquè ell era molt infantil i li encisava Peter Pan. Al cap i a la fi, “Neverland” no significa més que “El país de no mai més”.

La vida del «Rei del Pop» estigué marcada per una malaltia genètica denominada vitiligen, que li produïa taques per tot el cos. Frustrat i desanimat per tots els comentaris de la gent als mitjans de comunicació, Michael Jackson es va intoxicar de propofol, el 25 de juny del 2009; i lamentablement va deixar el concert “This is It” sense completar.

Ja el 2012, els germans i els productors de Jackson van reeditar l’àlbum “Bad”, per commemorar el 25 anys del llançament d’aquest emblemàtic disc.

En definitiva, la vida de Michael Jackson no va ser gens fàcil i va acabar traumatitzada per tots els comentaris de la gent. Una frase de Mickael Jackson, adreçada als seus detractors, potser en siga testimoni : “La meua música pretén unir totes les races, per a què tots visquem com una família”.

Comparte la noticia en tus redes
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.