No hi haurà aprovat general

A l’espera d’unes instruccions més concretes, el que sembla estar clar és que el curs escolar acabarà en la data prevista, que no hi haurà aprovat general i que cap alumne ni alumna no es veurà perjudicat acadèmicament per la situació actual.

El passat dimecres 15 d’abril  va tindre lloc telemàticament la Conferència Sectorial d’Educació, on la ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, juntament amb les i els responsables autonòmics d’ensenyament, varen prendre algunes decisions al voltant del present curs acadèmic. Dijous 16 d’abril ha tingut lloc la Mesa Sectorial per vore com es concreten estes decisions a la Comunitat Valenciana.

Les decisions s’han pres amb la intenció que cap estudiant no veja vulnerat el seu dret a l’ensenyament degut a la bretxa digital o social.

Segons hi han afirmat, la intenció tant del Govern d’Espanya com de la Generalitat Valenciana és que cap alumne ni alumna no veja vulnerat el seu dret a l’ensenyament degut a la bretxa digital o social, i en base a açò s’han pres les diferents decisions. Així, Miguel Soler, Secretari Autònomic d’Educació i Formació Professional de la Conselleria d’Educació valenciana, ha confirmat que no hi haurà un aprovat general, sinó que s’avaluarà tot l’alumnat considerant els resultats del primer i segon trimestre així com els continguts treballats a distància. D’aquesta manera cada alumne i alumna tindrà la seua qualificació fruit de tots els mesos de treball. Així les coses, la tercera avaluació pot servir a l’alumnat per millorar la qualificació de la resta del curs, el qual s’acabarà en la data prevista. Per tant, lluny de pensar que no té sentit seguir fent classe, l’alumnat podrà aprofitar açò per a millorar el seu treball anual, sempre segons les circumstàncies de cada família.

S’avaluarà tot l’alumnat i la qualificació serà fruit de tots els mesos de treball.

Queda per vore exactament com s’avaluarà, com s’establiran els procediments per a recuperar avaluacions passades, etc. Decisions sobre la possible tornada a classes presencials així com altres aspectes relacionats amb el final de curs dependran de com evolucione la situació sanitària, i en qualsevol cas hauran d’esperar a l’11 de maig, després del termini d’ampliació del confinament obligatori.

Atesa la situació actual, caldrà que tota la comunitat educativa tinga paciència i especial cura amb els titulars enganyosos o les notícies que no vinguen de fonts oficials (Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, webs dels centres educatius), per tal d’evitar alarmisme o malentesos.

És important que l’alumnat entenga que la docència continuarà a distància a partir del 21 d’abril i el curs no s’ha acabat. Des de totes les institucions educatives es continuarà treballant perquè aquelles persones que estiguen tenint problemes fruit de la paràlisi de classes presencials puguen seguir endavant sota estes circumstàncies, amb la màxima flexibilitat.

Comparte la noticia en tus redes
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.