Stray kids, la boyband coreana amb més d’onze milions de seguidors

Per Nerea Briz

El grup  de cantants sud-coreans Stray Kids, (스트레이 키즈), va debutar el 17 d’octubre de 2017 amb la seua primera cançó Hellevator. La banda va començar amb 9 integrants que, però, es van reduir a 8 el 28 d’octubre de 2019.

Stray Kids significa «xiquets perduts». Amb aquest nom, que van triar els membres personalment, volen expressar les seues ganes de trobar el seu lloc al món. Es van donar a conéixer a través de survival show, també anomenat Stray Kids, on ens mostraven el duríssim procés que van tindre que experimentar fins que J.Y. Park, cap de la discogràfica JYP Entertainment, els donara el vistiplau.

El grup el componen 8 integrants : Hwang Hyunjin (현진) nascut el 20 de març de 2000 a Seül (Corea del Sud), és raper, vocalista ocasional i ballarí principal; Felix (필릭스) nascut el 15 de setembre de 2000 a Sidney (Austràlia) és raper, vocalista ocasional i ballarí; Bang Chan (방잔) nascut el 3 de desembre de 1997 també a Sidney, és líder, vocalista, centre, compositor, productor, lletrista, raper ocasional, i ballarí, I.N (정인) nascut el 8 de febrer de 2001 a Busan (Corea del Sud), és Vocalista, ballarí i maknae (és a dir, el xicotet del grup); Han Ji-sung (한) nascut el 14 de setembre de 2000 a Incheon (Corea del Sud), és el raper principal, vocalista, lletrista, compositor i ballarí; Lee Know (이노) nascut el 25 d’octubre de 1998 a Gimpo (Corea del Sud) és raper, i ballarí principal (líder de Dance Racha, subgrup dels Stray Kids) Seo Changbin (장빈) nascut el 11 de agos de 1999 a Yongin (Corea del Sud) és el raper principal, vocalista ocasional, lletrista, compositor, i ballarí i Seugmin (승민) nascut el 22 de setembre de 2000 a la capital coreana, és Vocalista principal, i ballarí.

La producció musical de Stray kids, comptaamb un total d’onze àlbums. Pera presentar el survival i els integrants del grup, JYP va traure el MV (vídeo musical) de la primera cançó: Hellevator, que va ser composta, escrita i coreografiada per ells mateixos. Una característica de Stray Kids és que s’involucren activament en tot el procés creatiu de la seua música.

El 8 de gener de 2018, el grup va traure el seu ábum predebut Mixtape, amb totes les cançons que es varen veure al survival. Finalment,Stray Kids va debutar el 26 de març amb el seu primer mini álbum: I am NOT, i el va seguir I am WHO l’agost del mateix any.

Stray Kids compon, escriu i coreografia, així que li donen el seu toc personal a tot allò que produeixen. Tenen un estil seriós i intens, amb bases electròniques molt predominants i unes coreografies increïbles i coordinades. Per altra banda, han experiment amb diferents estils: des de l‘adorabilitat de School Life al soroll més pesat i rocker de Yayaya temes mes suaus com ara 4419. Tot i aiò, Stray Kids es deixa dur per la corrent electrònica actual en major o menor mesura. El rap té una gran presència a les cançons, però no descuiden en cap moment els vocalistes.

En conclusió Stray Kids es un grup que encara que ho ha tingut difícil al principi, han aconseguit arribar lluny. La seua música és ara escoltada per moltes persones, compta amb 11,6 milions de seguidors a les xarxes i la seua base de fans, els STAY, és bastant àmplia.

Comparte la noticia en tus redes
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.