Es redueixen les restriccions contra la COVID-19

Per Yairen Rodríguez i Lucía López

El govern de la Comunitat Valenciana decideix que dilluns vinent podran obrir-se les terrasses gràcies a la reducció dels contagis. Per a disminuir les restriccions, s’han tingut en compte factors com l’avanç de la vacunació massiva, la reducció dels contagis i de la gent ingressada a l’hospital.

A València portem un mes de dures restriccions que ens han servit per a frenar els contagis a un 76% . Així doncs, des del 21 de gener l’hostaleria està tancada i els negocis no essencials han hagut de reduir el seu horari el màxim possible. A més, des del 25 de gener, cada cap de setmana als habitants de les ciutats Valencianes de més de 50.000 habitants se’ls prohibeix l’eixida cap a altres municipis i, en general, es prohibeixen les reunions de més de dues persones al carrer.

Gràcies a aquestes mesures hem aconseguit la disminució de casos. Anem reduint la incidència acumulada de quasi 1500 a 229 casos. En conseqüència, la Comunitat Valenciana millora considerablement la situació i baixa del risc extrem al risc alt.

La tercera onada va començar després de les festes nadalenques i, des de gener, els casos de COVID-19 han anat creixent, de manera que al febrer va ser un descontrol total. Així es desprén de l’anàlisi de la corba d’Incidència Acumulada del nostre departament de salut, el de l’Hospital Doctor Peset. Aquesta gràfica, actualitzada a 23 de febrer, ha estat elaborada per l’analista de dades Quique Montero, que està fent un seguiment exaustiu de la pandència (seguiu-lo a twitter @Montero_Quique).

En tancar l’hostaleria els casos de COVID-19 han disminuït. Tot i que els bars i restaurants no se senten responsables de la transmissió, aquests són llocs que la gent sol freqüentar. A partir del primer dia de març, però, als bars i restaurants sol es permetrà consumir en terrasses i quatre persones per taula.

Malgrat tot, la relaxació de les restriccions no afectarà només els bars. Així, els establiments no primordials obriran fins les 20h i el confinament perimetral de les grans ciutats als caps de setmana quedarà cancel·lat. També podrem juntar-nos fins a quatre persones en llocs oberts i fins a dues en espais privats o domicilis. Per últim, es podran usar les instal·lacions esportives obertes.

El president Puig demana que, encara que les mesures es relaxen , s’actue amb precaució, ja que la COVID-19 contínua circulant. Encara que baixen els contagis continuen havent-hi molts i continuem corrent risc.

Comparte la noticia en tus redes
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.