NaturalClimb, ja podem escalar al barri

Jorge López

NaturalClimb València (@naturalclimbvalencia) obrirà a Patraix un rocòdrom disposat a admetre persones de totes les edats per practicar un esport minoritari però prometedor: L’escalada. Per saber-ne més al voltant d’aquest interessant projecte, hem entrevistat Álvaro Sáez (@alvarosaezmartinez), un dels responsables més importants del projecte,  liderat per Salvador Vila.

L’interés perquè la ciutat disposara d’unes instal·lacions en aquesta zona per poder practicar l’escalada, va ser -segons Sáez- la principal motivació per a impulsar el projecte.  Encara que aquest esport ha estat minoritari, cada vegada està creixent més i resulta ja necessari disposar de més instal·lacions per poder practicar-la a les ciutats.

En segon lloc, la iniciativa va sorgir motivada per la passió que els emprenedors del projecte senten per aquesta pràctica esportiva i els seus valors, que -en paraules de Sáez- més que una activitat física és un estil de vida vinculat amb el contacte amb la natura.

Així, el projecte  pretén generar escola i donar-li una oportunitat a la gent per conéixer l’esport  en unes instal·lacions de qualitat, però també oferir a la població i als amants de la muntanya l’opció d’entrenar l’escalada a la ciutat.

L’equip que constitueix el projecte del rocòdrom són monitors, experts del món de l’escalada, entrenadors d’escalada, llicenciats en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, tècnics esportius… i una figura a destacar, el “rout setter”, una persona que s’encarrega de compondre les preses d’escalada per buscar una seqüència de moviments que estableixen el grau de dificultat, que es determinarà segons la grandària d’agafades, la inclinació de la paret i la dificultat dels passos.

Per promoure l’esport, Sáez assegura que NaturalClimb està disposat a col·laborar amb centres educatius i d’aquesta manera donar a conéixer a tothom aquest esport tan impressionant. També es planteja l’opció de celebrar competicions en el futur.

Tot i que l’edifici serà molt gran i d’una alçada considerable, hi haurà únicament un lloc d’escalada esportiva (en vertical) i molt reduïda, ja que el projecte se centra principalment a l’escalada en boulder i en panells on poder practicar la resistència. També hi haurà una zona de terrassa exterior amb cafeteria, i també de més blocs exteriors.

Qualsevol persona que vaja a les instal·lacions amb roba esportiva, disposarà d’equipatge per a llogar allà mateix. El material necessari és, per al boulder peus de gat i magnesi, i per a l’escalada en vertical un arnés, peus de gat i casc.

La inauguració del projecte està prevista a partir de la segona quinzena de setembre o primera  d’octubre. S’oferirà una franja horària molt ampla per poder practicar: de 10’00 a 22’00 entre setmana, i els cap de setmana amb torn partit, de 10’00-14’00 i de 17’00-20’00 hores.

@naturalclimbvalencia

Pel que fa a les tarifes, Sáez ens explica que hi ha diverses opcions: la primera seria la possibilitat de ser soci, pagant una mensualitat de 48 euros, i que permet entrar al rocòdrom tots els dies del mes. La segona possibilitat seria adquirir una entrada lliure, amb un cost de 7’50 per als adults i 5 euros per als menors de 16 anys, amb la qual cosa es permet la utilització de les instal·lacions durant tot el dia. Hi ha també la possibilitat de rebre classes en grups d’entrenament per nivell.

NaturalClimb busca generar una família on tothom puga formar part, basada en la passió per l’esport i l’interés de créixer com  a individu i com a escalador, independentment del nivell de partida de cadascú.

En resum, un projecte prometedor que permetrà a les persones gaudir de l’escalada com a experiència física indoor i en contacte amb la natura, tot açò envoltat de valors positius de caire social i de la pròpia superació personal.

Comparte la noticia en tus redes
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.