La pandèmia i els hàbits saludables

Ana Bosch López i Ariana Micaela Landoni Ceijas

Amb l’arribada del confinament i el Coronavirus, la salut ha estat protagonista en cada notícia i al nostre dia a dia més que mai. A continuació vos oferirem alguns consells per portar un estil de vida saludable.

Si hem d’extraure alguna cosa positiva d’aquesta indesitjada pandèmia, és que s’ha pres encara més consciència de la importància de tenir hàbits que eviten el sedentarisme i que promoguen una alimentació saludable, ja que són factors que milloren el nostre sistema immunitari i la nostra salut en general.

El boom de les classes dirigides en relació a l’activitat física ha esclatat durant el confinament, i plataformes com youtube han aconseguit milers de seguidors.

Cal considerar que hem de saber filtrar qui ens dirigeix a l’hora de practicar activitat fisica, ja siga al gimnàs o als canals d’internet, perquè l’intrusisme segueix essent un element present dintre del món de l’activitat física i l’esport. Així doncs, cal ser conscients i detectar qui proposa una rutina o activitat professional i saludable de qui no ho fa, perquè de vegades el màrketing ens juga males passades (ventre pla amb 3 exercicis, crema 800 calories en una sola sessió…). A la fi, la constància, els consells dels bons professionals, la perseverància i el sentit comú han de ser les premises per aconseguir una millora de la nostra salut.

Caldria recordar quin són els consells bàsics per fruir d’una bona salut i defugir del sedentarisme:

– practicar activitat física tots els dies durant un mínim de 30 minuts, amb una intensitat mitjana.
– combinar la resistència, la força resistència, la força màxima i la flexibilitat.
– ser conscients sempre de la nostra higiene postural.
– fer tot el possible per incloure exercicis de respiració conscient tots els dies, encara que sols siga durant 5 minuts.

A banda d’una bona activitat física és molt important també tenir una alimentació adequada. Ací vos deixem uns consells a tenir present per a procurar una dieta saludable:

–  Consumir fruites i verdures en cada àpat, i millor fresques i de temporada.
Consumir llegums de tota mena; no cal menjar tanta carn ni tant de producte animal.
– Cal combinar cereals i llegums per aconseguir una bona aportació de proteïnes.
– Si la proteïna és d’origen animal cal evitar el consum de carns vermelles i elaborades. Quant a la carn blanca , caldrà consumir-la sols dos/tres vegades a la setmana.
– Alternar el peix blanc i blau, perquè representa una bona font de vitamines, minerals i omega 3.
– Consumir productes integrals perquè tenen un alt contingut en fibra.
– Consumir fruits secs, llavors i oli d’oliva.
–  Evitar els productes processats i menjars ràpids.
– Mantenir-nos hidratats bevent molta aigua i evitant refrescs, sucs i altres begudes ensucrades.
– A l’hora de cuinar, fer-ho al forn, a la planxa o bé amb cocció, així com evitar els fregits i els arrebossats.


Cal considerar també que els productes que es consumisquen s’haurien d’adquirir en comerços petits i de proximitat, així com evitar el consum a les grans superfícies. Amb aquestes pràctiques s’ajudarà a aconseguir millores significatives, tant per a nosaltres i per a la nostra salut com per a la salut del barri i ciutat on vivim.

Amb aquestes recomanacions s’aconseguirà:

– una millora a l’economia dels comerços del nostre barri, amb ajuda al foment d’un comerç més just i sostenible.
– una garantia que es consumeixen productes de qualitat de la nostra terra -recordem que l’Horta de València és una de les hortes més ben considerades del món, tant en qualitat com en varietat-. I és clar que la qualitat dels aliments és fonamental per a la nostra salut.
– una ajuda al medi ambient a través del consum de productes de Km0, el que significa que el producte és més sostenible i arriba a nosaltres sense tanta despesa de combustible ni emissió de fums i gasos contaminants.
– la perdurabilitat de la nostra horta com a patrimoni i actiu de salut per a nosaltres i per al nostre entorn, amb una consciència global.

Comparte la noticia en tus redes
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.