Mamamoo

Per Yairen Rodríguez

Mamamoo és un grup de K-pop molt famós avui dia, escoltat per gent de diferents edats i idiomes.

Aquest grup de cantants coreanes va debutar el 2014 amb el seu primer àlbum Hello, enregistrat per l’empresa Rainbow Bridge World (RBW). Tanmateix, la fama d’aquestes xiques no va arribar d’un dia per a un altre.

Mamamoo està constituït per quatre integrants, de les quals Solar és la líder, vocalista i ballarina; Moon Byul fa de rapera, vocalista i ballarina; Whee In és vocal i ballarina; i, per últim, però no menys important, hi trobem la Hwa Sa, que fa de vocalista, rapera, ballarina i és la maknae (la menor del grup).

Quant a la seua biografia, cal tindre en compte les dificultats constants que han tingut aquestes artistes. En el cas de Hwa Sa, no tot va ser color d’or, atès que va ser durament criticada pel seu físic que a Corea no encaixa amb el prototip de dona dolça i delicada. Cal destacar que les altres integrants del grup van patir problemes similars als de Hwa Sa.

D’altra banda, les cançons d’aquestes xiques parlen de com canviar l’amor, de l’amor propi i de l’acceptació d‘altres. Tenen un total de dotze àlbums que són considerats uns dels millors dins de la història del K-pop. I això és molt rellevant perquè la discografia pròpia d’aquest estil musical té molts més grups i solistes força coneguts.

Dins dels temes més famosos d’aquestes xiques i que més premis han obtingut es troben No No No , Angel (솔라 Solar & 휘인 Whee In), I Miss You, o Hip, sent aquesta última una de les més escoltades.

Realment crec que Mamamoo és un grup molt bo i sobretot molt humil. Cal destacar que aquestes xiques m’han demostrat la importància de creure en un mateix i m’han mostrat com tractar els temes romàntics. També m’han fet veure com de bé ens sentim quan tots ens acceptem

Finalment, com altres grups, elles tenen competidors dins la indústria del K-pop. Tant és així, que la seua fandom (anomenada Moomoo) fa tota mena de coses per a defensar-les. Cal subratllar que, en comparació amb altres grups, les Mamadoo són molt originals.

En conclusió Mamamoo és un grup genial que hauria de ser escoltat per molts més adolescents i sobretot que jo, com a fan d’elles, estaré sempre per a defensar-les.

Comparte la noticia en tus redes
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.