Solidaritat i conscienciació sense ànim de lucre

MARINA LLOPIS i MALENA GIL

A l’ àmbit del barri de Patraix existeixen una gran varietat d’ organitzacions sense ànim de lucre amb diverses finalitats, però, això sí, sempre amb la idea d’ ajudar als altres i als qui més ho necessiten.

Potser aquestes associacions, fundacions, etc, no tinguen la notorietat o fama que mereixen, però, d’ igual manera, continuen fent un treball important i indispensable per a la integració, educació, desenvolupament o accés al mercat laboral, entre altres coses, de col·lectius amb persones amb discapacitats o menys afavorides a nivel socioeconòmic.

Alguns exemples d’aquestes organitzacions que hi ha al nostre barri poden ser les que es mostren i expliquen a continuació.

És una organització que té com a propòsit principal ajudar en la reinserció laboral de diferents sectors socials, com immigrants, dones maltractades, etc. Però també té altres propòsits com l’ajuda a la infància o l’ ajuda a la regularització de la situació de persones immigrants.

Tel. 963 94 30 05
Adreça: Carrer de l´Impressor Monfort, 8
46018-València (VALÈNCIA)
Xarxes: @aesco.valencia

Petjades té com a objectiu principal millorar la qualitat de vida de les persones més desafavorides mitjançant la cooperació i conscienciació de la societat.

Uns exemples del treball que han fet com a organització poden ser els seus projectes d’accés universal a l’aigua, la promoció del comerç just i, sobretot, el desenvolupament sostenible. La seua idea principal és el foment dels drets humans.

Tel. 963 83 00 99
Adreça: Avinguda de Tres Creus, 49
46018-València (VALÈNCIA)
Mail: petjades@ongd.es

«Piel de Mariposa» és un espai de venda i pilar econòmic de l’ONG DEBRA–PIEL DE MARIPOSA que ofereix suport a persones amb epidermòlisi ampul·lar. En aquestes tendes es pot ajudar de moltes formes diferents: comprant, donant roba, oferint el teu temps o la pròpia col·laboració com a voluntari.

Tel: 960 71 82 89
Adreça: Carrer de l’Escultor Vicente Rodilla, 5.
46007-València (VALÈNCIA)
Xarxes: @pieldemariposa

És una ONG aconfessional, sense ànim de lucre, especialment implicada en la millora de les condicions de vida de col·lectius en situació de vulnerabilitat.

La seua missió principal és, per tant, la defensa de valors i drets fonamentals per cohesionar la societat des de la interculturalitat, la participació i l’empoderament de les persones. La seua filosofia és que amb el compromís social podem transformar i fer avançar la societat.

Tel: 963 49 69 77
Adreça: Carrer de Mossèn Fenollar, 9
46007-València (VALÈNCIA)
Xarxes: @Accem_ong

CEPAIM, Convivència i cohesió social, és una organització que té com a base fonamental la lluita contra la intolerància i l’exclusió social.

Té com a objectius acabar amb comportaments xenòfobs, d’homofòbia o de rebuig cap a les persones immigrants. Però, també, amb l’ànim d’aconseguir aquest objectius, té altres àrees d’actuació com poden ser la inclusió, la lluita contra la violència de gènere, l’habitatge o l’educació. Des de fa anys ofereix un programa de reforç educatiu a l’alumnat de l’IES Juan de Garay.

Tel: 963 92 53 02
Adreça: Carrer del Marqués de Campo, 16
46007-València (VALÈNCIA)
Xarxes: @FundacionCepaim

La Fundació Salut i Comunitat (FSC) treballa a favor de la investigació i la sensibilització sobre diverses problemàtiques sanitàries i socials que afecten de forma directa o indirecta a la població, de forma majoritària als col·lectius en situació de risc d’exclusió social.

Aquesta fundació està especialitzada en la intervenció sobre persones que pateixen addicció, dependència, violència de gènere, etc. i que tenen necessitats d’inserció social, sobre salut mental, etc.

Tel: 963 77 73 90
Adreça: Carrer de Campos Crespo, 39
46014-València (VALÈNCIA)
Xarxes: @fundsalcom

Save the Children és una coneguda ONG d’àmbit mundial que se centra en l’atenció a milers de xiquetes i xiquets que es troben en situació de vulnerabilitat arreu del món. Encara que no té cap seu als nostres barris, també ofereix reforç educatiu per a l’alumnat de l’IES Juan de Garay.

Tel: 963 95 09 31
Adreça: Avinguda del Port, 267
46011-València (VALÈNCIA)
Xarxes: @SaveChildrenCV

 

Comparte la noticia en tus redes
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.