Un treball de pel·lícula

Per Paco Mañes

Juan de Garay és un dels 28 centres de secundària que participen al projecte de Rapsodes dirigit per la conselleria d’Educació. Amb aquests tipus de programes es pretén fomentar l’ús del valencià a les zones castellanoparlants i la millor forma és amb la música. En aquest certamen participen dos grups de l’institut, i un d’ells és el de 4t ESO E que està conformat per 32 alumnes.

Nosaltres, els alumnes, supervisats pels professors del centre, hem tingut la sort d’assisitir a un taller organitzat per la conselleria i impartit per Tesa per a endinsar-nos més en el món del rap. El nostre grup competirà amb l’IES l’Alcalatén de l’Alcora.

Durant aquesta sessió ja hem pogut gaudir molt, especialment per una breu demostració de rap que ens ha fet tant Tesa, així com de l’alumnat present en l’activitat. Cal destacar la participació de l’alumne Eusebi Cozma al taller, que ens ha delectat amb el seu talent.

Quant al procés d’edició i creació del vídeo de presentació, que ha estat dirigit per Paco Mañes, ha durat uns 28 intensos dies, però ha valgut la pena, perquè el resultat ha sigut increïble, ja que tot el grup s’ha involucrat decisivament i el que hem volgut essencialment és plasmar el treball en equip.

A més per a la creació del vídeo hem comptat amb la col.laboració de l’alumne Fran Osma, per a fer tot el recorregut pel centre, sense oblidar la participació de la resta de companys de classe.

La idea principal va ser que tot el que es veiera quedara clar i fàcil d’entendre per a aquell que no hi hagués estat mai al nostre centre abans.Volguérem fer un recorregut per totes les instal.lacions (o quasi totes) del nostre institut i mostrar els recursos que tenim per a treballar i especialment l’entorn on està ubicat.

El vídeo comença com una autèntica pel·lícula de ficció i això es combina amb la nostra realitat.Inclou subtítols en algunes seccions (molt costosos de fer perquè l’editor va haver de retallar parts per a posar-los) i també inclou crèdits finals en valencià per suposat.

Tot un treball que mereix la pena ser vist. Tant de bo que guanyem!! Moltes gràcies a tots per la vostra col.laboració.

Per a saber més: L’IES Juan de Garay fluïx amb Rapsodes

Comparte la noticia en tus redes
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.